Neghinita | Barbu Stefanescu Delavrancea PDF online

Neghinita | Barbu Stefanescu Delavrancea PDF online

Vezi carte 2

„Neghiniță” este o fermecătoare poveste semnată de Barbu Ștefănescu Delavrancea. Poate fi o amintire de neuitat pentru copiii care o descoperă singuri, în timp ce învață să citească.

O babă și un moșneag își duceau bătrânețile în așa de cruntă singurătate încât și-ar fi dorit un copil cât de mic, chiar cât o sămânță de neghină. Rugămintea le-a fost ascultată și le-a ieșit în cale Neghiniță, frumos ca o piatră scumpă, cu ochii ca două scântei albastre și mâinile și picioarele ca niște firișoare de păianjen. Năstrușnic din fire, Neghiniță a făcut ce-a făcut și a ajuns la curtea împărătească. Aici, l-a cucerit pe împărat cu darul lui special de a citi gândurile, iar împăratul a pus să i se facă micuțului o casă numai și numai din aur, cât nuca de mare. Abia acum încep năzdrăvăniile lui Neghiniță…

„Neghiniță” face parte din colecția Biblioteca din ghiozdan, care reunește cele mai îndrăgite povești din programa școlară sau de pe lista de lecturi suplimentare pentru învățământul primar. Cărțile sunt scrise cu caractere mari și presărate cu ilustrații minunate.


Cele mai multe carti pot fi vizualizate in format pdf, pentru ePub, vezi aici doua aplicatii. Pentru cartile in format PDF descarca aplicatia de aici. Da click pe butonul de mai sus pentru a vedea cartea. In situatia in care butonul nu functioneaza corect, va fi actualizat in curand.

Leave a Reply

Scroll to top